Historie

Kvindekoret “Crescendo” startede i 1981 som Horsens Korskoles Kvindekor.

Korets sangere var fra starten kvinder fra 18 år og opefter, – og det var en blandet skare, der startede koret: Lærere, sygeplejersker, studerende, lægefruer, psykologer, ekspeditricer, enlige mødre på bistandshjælp, sekretærer, osv.

Fra begyndelsen var der enighed om dette ambitionsniveau: “Lad os se, hvor gode vi kan blive”. Det har vi arbejdet på siden, og det har resulteret i et velsyngende kor, som har givet både publikum og sig selv store musikalske oplevelser.

Repertoiret var og er meget blandet af ny og gammel musik, – kirkeligt og verdsligt, viser, ballader, pop, jazz, klassisk….

Koret synger både kirkelige og verdslige koncerter i Horsens og en større radius heromkring. Derudover har vi deltaget i et større antal stævner og arrangementer med andre kor. Vi var i mange år tilknyttet kororganisationen DASOM, og de senere år har vi været med i Kor72. Der er der mange gode tilbud om arrangementer sammen med korsangere fra hele landet.

Vi rejser på koncertrejser i ind- og udland ca. hvert andet år, og et par gange har vi deltaget i konkurrencer. Den ene gang (IDOCO i Goslar 2010) vandt vi det hele – til vores egen store overraskelse og begejstring 😊

Koret blev startet af – og dirigeres stadig af – Bente Lund Degn.