Forside
Præsentation

Korets historie
Billedgalleri
Arkiv
Links
Bliv medlem
Koncertforslag
Booking
Vedtægter

Kontakt
 

 

 

 

 

 

 

 

Kvindekoret Crescendo

 

ArkivCrescendo synger for Horsens og for dronningen. 

Kvindekoret Crescendo optrådte ved Dronning Margrethe og Prinsgemalens besøg i Horsens.

Kongeskibet Dannebrog lå ved kajen i Horsens Havn, da kvindekoret kom til lydprøve på scenen ved havnefronten - en forblæst majaften. Og det var ikke en hvilken som helst aften i maj. Næ nej, for der var kongeligt besøg i byen denne dag og dronningen og prinsgemalen skulle sendes til søs med koroptræden, fællessang og fyrværkeri. Stemningen var forventningsfuld og efter en kort lydprøve, kunne vi nyde en varm kop kaffe og et stykke kage - tak til Kirkens Korshær. De varme drikke var tiltrængte i det kolde vejr.

Efter Canticas Ungdomskor optrådte Kvindekoret Crescendo. Esben Brummer akkompagnerede os – tak for det.

Vi benyttede lejligheden til at dele løbesedler ud og Bente reklamerede fra scenen for vores koncert på HNT søndag d. 29. maj.

På scenen var der læ, og vi kunne varme os i projektørerlyset. Vi leverede en fin 15 minutters koncert.

Da de royale ankom til havnen, sang vi fællessange sammen med Canticas Ungdomskor og de mange tilskuere. Jesper Bjarnesen sang for og gav efterfølgende et par numre fra scenen, mens Dannebrogs besætning gjorde klar til afgang.

Der var rig lejlighed til at få vinket til de kongelige og til at nyde det flotte fyrværkeri, som satte punktum for Dronningen og Prinsgemalens besøg i Horsens.

Dejligt at se kendte ansigter i publikum - vi glæder os til at de af Jer, vi kender rigtig godt i korsammenhæng, igen bliver en del af flokken.

Dorte

 Varm sommerkoncert i kærlighedens tegn.

Det var med kærligheden i centrum, da Kvindekoret Crescendo gav koncert på HNT.

Denne regnfulde søndag i maj gik vi til makronerne, og der blev svedt i lange baner. Vi er nok ikke så vant til rampelysets skær, men det kan vi vist godt vænne os til, eller hvad?

Man siger, at det kræver blod, sved og tårer at stå på de skrå brædder, og jeg kan da helt ærligt sige, at jeg et par gange var lige ved at knibe en lille tåre især under oplæsningerne. At stemmen rystede lidt under Stuckenbergs og mit bidrag til det lyriske var helt sikkert influeret af koncertens meget vedkommende tema, glæden over det store publikum og så lige mikrofonen, som vi er nogen, der har et lidt stedmoderligt forhold til… endnu, for det er jo en vanesag, som så mange andre ting i livet.

Det var en fornøjelse at vi havde vores helt egne ”special guest stars” i skikkelse af Esben Lund Brummer, Kristian Larsen og Sidsel Langgaard. Det varmer helt ind i hjertet med så dygtige, unge mennesker. Fantastisk at vi har sådan nogle kapaciteter at trække på. Jeg er sikker på, at det ikke kun var mig, der fik gåsehud under de meget flotte musikalske præstationer Esben, Kristian og Sidsel leverede.

Hvad korets præstation angår, kan vi også være ovenud tilfredse. Vi gjorde det godt, solisterne fortjener STOR ros og vi kan se tilbage på en meget stemningsfuld koncert, der spillede på flere tangenter end vi før har prøvet – og det med stor succes!

Dorte

 Årets kor i Dasom

På den nyligt afholdte kongres i Dasom, Dansk Arbejdersanger og Musikerforbund, som afholdes hvert andet år, modtog Crescendo den fine hæder, at blive kåret som Årets kor 2011.

Crescendo blev kåret på baggrund af de fine resultater, vi har opnået i indeværende år, som vinder af både guldmedalje i vores kategori, samt højst opnåede pointtal, begge dele ved sidste års IDOCO stævne i Goslar i HArzen, Tyskland.
Med hæderen fulgte den flotte og anderledes vandrepokal som ses på billedet. På sølvpladen står Årets Kor og Crescendo skal smykke foden med en lille sølvplade med vores navn og årstal.
Det er en tidligere kasserer i Dasom har indstiftet prisen og vandrepokalen som er en forsølvet prangerpung - angiveligt kassererens egen.

Derforuden modtog Crescendo et diplom, samt lidt godt til ganen.

Lone, formand.


ÅRETS KOR 2011
 Crescendo nu med i Dasoms bestyrelse

På kongressen i 2011, blev Bente Lund degn, Crescendos dirigent, genvalgt som medlem af Dasoms musikudvalg.
Lone Krarup, formand, blev desuden valgt ind i bestyrelsen.
Så nu må Crescendo siges at være godt repræsenteret i Dasom.

Lone, formand.
 Korweekend Feriekolonien Horsnæsbo 25. - 27. marts 2011

Denne smukke marts-weekend satte vi Tinebeth Hartkopf og hinanden stævne på feriekolonien ved As Vig. Vi fik som altid yderst kompetent undervisning i sangteknik. Skal jeg give dagen en overskrift, så er det at sangen starter i slutningen af vejrtrækningen.

Vores mellemgulv, som Tinebeth kalder trampolinen, blev godt og grundigt brugt - og vi var ret ømme i mavemusklerne om søndagen… - et godt tegn, for så havde vi nemlig fat i det helt rigtige. Sugerør, drømme om bounty-strande, ”ørnenæb”, ”heksemund”, ”kyssemund”, ”torskemund”, ”kold luft i halsen” og ”bundprop” var kodeord, der gik igen. Det vigtigste ord og redskab er og bliver ”lynlåsen”. Den glemmer vi aldrig igen, vel?

Alt i alt en meget udbytterig og underholdende weekend, hvor vi nød hinandens selskab, stranden og al den gode mad og drikke.

Dorte
 G
OSLAR

Forår 2010: (kilde Dasoms hjemmeside) ”Horsens-kor vandt guld og sølv ved korstævne i Goslar. Kvindekoret Crescendo fik flest point af samtlige deltagende kor, mens AOF koret fik sølv i sin gruppe. 

Goslar i Tyskland dannede i Kr. Himmelfartsferien rammen om et international korstævne med ikke færre end 1500 sangere.  46 kor fra 8 lande var med i det store stævne heraf 2 fra Horsens – kvindekoret Crescendo og AOF-koret – og de vendte begge hjem med hæder.
Ved et international korstævne holdes der dels en række koncerter rundt omkring i den by, der huser stævnet. Desuden er det en tradition, at indbyde til konkurrence korene i mellem. I konkurrencen i Goslar deltog 24 af de 46 kor, heraf 3 danske.

Koncert i Kejserslottet.
Stævnet blev indledt med en stor koncert i Goslars kejserslot med deltagelse af en lang række honoratiores og samtlige korsangere. De følgende dage var der daglige koncerter på byens centrale markedsplads, på museumsøen og i en af byens kirker, ligesom der blev holdt forskellige workshops. Den afsluttende koncert blev holdt på byens bjergværk Rammelsberg.Horsens korene optrådte ved flere koncerter, desuden deltog de i stævnets konkurrence. Korene dystede i tre grupper henholdsvis klassisk/ romantisk musik, folklore og jazz/pop og de blev bedømt af internationalt anerkendte kordirigenter.

Intet guld uden træning.
Konkurrencen blev ikke mindst for Crescendo, under ledelse af Bente Lund Degn, et sandt triumftog. Ikke alene vandt koret guld i gruppen klassisk/romantisk musik, det fik også det højeste antal point, der blev uddelt til noget kor.
AOF koret under ledelse af Niels Jørgen Tranberg fik sølv i sin gruppe, det dystede i folklore, mens det tredje danske kor - kvindekoret Pi’rne fra Hjørring ledet af  Kjeld Silberbauer Andersen – fik bronze i gruppen for pop/jazz.
At markere sig i en kor-konkurrencen kræver, som al anden konkurrencesport, træning. Forud for korenes deltagelse i stævnet i Goslar var gået øveaften efter øveaften med gennemsyngning af de numre, der på forhånd var opgivet som det program, man ville konkurrere i. Tæt på et år med om og om igen for at få det til at klinge rigtigt.
Korsangernes jubel over resultaterne kan de fleste derfor sikkert forestille sig.

 

AOF-koret synger for dommerne

Et glad Crescendo fotograferet ved ankomsten til Horsens med 'guldpokalen'


De kom – de sang – og de sejrede! 

Ja, Goslar-turen - og det flotte resultat - vil vi sent glemme. Især stemningen, der byggede sig op den eftermiddag, da Bente blev ringet op og fik den gode nyhed overbragt, var intens. Derefter blev der en sand ”bimlen og bamlen” af mobiltelefoner – og ikke mindst snak og jubel på hotellets gange. På et tidspunkt kiggede jeg ud af hotelvinduet. Der så jeg Nis komme gående imod hotellet slæbende på indkøbsposer fulde af de dejlige dråber vi skulle skåle i, når vi skulle lykønske hinanden med sejren – herligt!
Det var første gang koret har deltaget i en korkonkurrence - det bliver sikkert ikke sidste gang.
Vi deltog i konkurrencen med: Jacobs sønner, Gloria og I skovens dybe stille ro.
Goslar er en meget smuk og seværdig by – bestemt et gensyn værd.

 Øvrige kor-aktiviteter:

December 2010:
Vi sang traditionen tro julen ind 1. søndag i advent i Kattrup Kirke. Koncerten var baseret på De ni læsninger, hvor medlemmer af menigheden læste op på skift. Vi har fået status af ”hus-kor” i Kattrup Kirke, hvilket vi meget glade for og beærede over.
En anden traditionsrig julekoncert - den fælles koncert med AOF-koret på rådhuset - var igen særdeles velbesøgt. Jeg tror slet ikke, det kan blive jul uden den

Forårssæson 2011:
Denne sæson arbejder vi med temaet: Kærligheden i alle dens afskygninger: Lykkelig – ulykkelig, had - kærlighed. Bente har samlet nogle meget smukke og humoristiske kærlighedssange til os, som vi nyder at synge:

Siv och Gunne                                         Ge mig en dag
Jeg gik mig ud en sommerdag                  Så tag mit hjerte
I Sing, you sing                                        Sigh no more, Ladies 
My love dwelt in a Northern Land           Can’t buy me love

Forår 2011:
Ja, sidste forår delte vi bus med AOF-koret til Goslar og dette forår samarbejder de to kor om at arrangere Dasoms Sangerstævne 2011. Hele arrangementet løber af stablen 30.09.-02.10.11. I februar samledes begge kor til stormøde, der blev nedsat en stævnekomité og diverse udvalg. Så nu er forberedelserne i fuld gang. Stævnets tema er ”Fortælling, takt og tone – ud over rampen” og der varmes op med øvelørdage på Sjælland og i Jylland, hvor der snuses til det fælles repertoire til stævnet. Denne gang er øvelørdagene niveaudelt, så man kan vælge mellem to forskellige sangmæssige sværhedsgrader.

Fredag d. 04.02.11:
Denne fredag aften afholdt vi korets Nytårskur. Maden stod vi selv for efter det gode, gamle koncept: Medbring din yndlingsret, så du selv vil kunne spise dig mæt i den. Der var som sædvanlig meget forskellig, lækker mad og meget af den! Vi har for et par år siden besluttet at invitere tidligere korsangere med til vores nytårskur, og vi arbejder på at få stiftet ”Crescendos venner”, som via et medlemskab kan følge med i korets gøren og laden og selvfølgelig blive inviteret som æresgæster til den årlige nytårskur.  
Vi var meget glade for at se Anne Mette (tidl. 2. alt) igen. Hun kom helt fra Tønder og var aftenens æresgæst.